Revízia tepelných čerpadiel

Pravidelná údržba je kľúčom k bezproblémovej prevádzke vášho tepelného čerpadla.

Naši technici preto skontrolujú všetky dôležité komponenty, aby vaše tepelné čerpadlo fungovalo spoľahlivo po celý rok.

Naša služba revízie tepelných čerpadiel zahŕňa:

Kompletná revízia systému

Technici vykonajú podrobnú kontrolu všetkých komponentov vášho tepelného čerpadla, aby zabezpečili správnu prevádzku a identifikovali možné problémy. Táto kontrola zahŕňa vnútornú a vonkajšiu jednotku, ako aj príslušenstvo, ako je termostat.

Kontrola a doplnenie chladiva

Dodávka chladiva je kľúčová pre výkon vášho tepelného čerpadla a nízke hladiny chladiva môžu mať devastačný vplyv na energetickú účinnosť. Naši technici skontrolujú a doplnia chladivo podľa potreby. Ak je však poškodenie vážne, môže byť inštalácia nového tepelného čerpadla nákladovo efektívnejšou možnosťou.

Hodnotenie bezpečnostných prvkov

Bezpečnostné prvky, ako je ochrana pred prehriatím a tlakové spínače, sú nevyhnutné pre bezpečnú prevádzku tepelného čerpadla. Naši technici počas revízie skontrolujú tieto prvky, aby sa uistili, že sú pripravené na správnu funkciu.

Zaistenie elektrických spojov

Správne elektrické spojenia zabezpečujú efektívnu komunikáciu medzi jednotlivými komponentmi vášho tepelného čerpadla. Kontrola a úprava týchto spojov je vždy dôležitou súčasťou revízie tepelného čerpadla.

Zlepšená energetická účinnosť

Úplná revízia tepelného čerpadla by mala zlepšiť všetky aspekty jeho prevádzky, od prúdenia vzduchu po bezpečnostné prvky. To pomáha zlepšiť energetickú účinnosť a znižovať vaše mesačné účty. Aj jedna ročná návšteva môže znížiť riziko predčasnej výmeny tepelného čerpadla.

Kalibrácia systému

Naši technici vykonajú kalibráciu systému, aby tepelné čerpadlo fungovalo čo najefektívnejšie. Optimalizujeme nastavenia a zabezpečíme, že všetky parametre sú presne nastavené pre maximálnu účinnosť a výkon.

Oprava opotrebenia

Počas revízie identifikujeme a opravíme všetky príznaky opotrebenia. Týmto spôsobom predchádzame vážnejším poruchám a znižujeme pravdepodobnosť nákladných opráv v budúcnosti.

FAQ

Prečo je údržba tepelného čerpadla dôležitá?

Pravidelná údržba tepelného čerpadla je nevyhnutná nielen pre predchádzanie náhlym poruchám a predčasnej výmene, ale aj pre zabezpečenie maximálnej účinnosti a bezpečnosti zariadenia. Profesionálna údržba vám zabezpečí pokoj v duši, že vaše tepelné čerpadlo funguje správne a je pripravené zabezpečiť vám komfort po celý rok.

Revíziu odporúčame vykonať raz ročne, na jar alebo na jeseň, pred príchodom extrémnych teplôt. Ak si nepamätáte, kedy ste naposledy vykonali údržbu, mali by ste tak urobiť čo najskôr, bez ohľadu na ročné obdobie.

Medzi bežné príznaky, že vaše tepelné čerpadlo potrebuje čistenie a nastavenie, patria:

  • neobvyklé zvuky alebo vibrácie,
  • náhly nárast množstva prachu,
  • znížený výkon kúrenia alebo chladenia,
  • zvýšená spotreba energie,
  • časté vypínanie,
  • problémy so spustením.

Ak spozorujete kondenzáciu alebo úniky tekutín okolo jednotky, je to ďalší varovný signál. Pravidelná kontrola a údržba môžu predísť vážnejším problémom a zabezpečiť dlhú životnosť vášho tepelného čerpadla. Neodkladajte revíziu, ak sa objavia tieto príznaky, a obráťte sa na odborníka čo najskôr.

Ak potrebujete revíziu alebo údržbu vášho tepelného čerpadla, ozvite sa nám.

Naši odborníci sú pripravení zabezpečiť, aby vaše zariadenie fungovalo efektívne a spoľahlivo počas celého roka.

Sme tu pre vás. Zavolajte nám
+421 908 554 880

alebo využite našu online rezerváciu.